بیماری کبد چرب یک بیماری رایج در بین افراد با سبک زندگی ناسالم است. این بیماری در اثر تجمع بیش از حد چربی در کبد ایجاد میشود. رسوب چربی در کبد در فعالیت طبیعی کبد اختلال ایجاد کرده و موجب نارسایی کبدی میشود. این بیماری در دو نوع کبد چرب الکلی و کبد چرب غیرالکلی وجود دارد. کبد چرب غیر الکلی مهمترین علت بروز مشکلات مزمن کبدی است. تاکنون دارویی به عنوان داروی کبد چرب یافت نشده است. از آنجا که بیماری کبد چرب یک بیماری خاموش است، پیشگیری از ابتلا به آن در اولویت قرار میگیرد. برای ابتلا به بیماری کبد چرب دلایل متعددی ذکر شده است. برخی از این دلایل عبارتند از : اضافه وزن و چاقی، استرس، مصرف نوشیدنی الکلی، مصرف برخی از داروهای شیمیایی و … . تغییر سبک زندگی، داشتن تحرک مفید و رژیم غذایی سالم از راههای درمان این بیماری در بلند مدت میباشند.
علائم بیماری کبد چرب :
کبد چرب و بیماریهای کبدی در مراحل اولیه هیچ نشانه خاصی ندارند. معمولاً بیماران مبتلا به بیماریهای کبدی مانند کبد چرب در ابتدا از ابتلای خود به این بیماری بی اطلاع هستند. با گذشت زمان و پیشرفت بیماری علائمی نمایان میشود. این علائم عبارتند از :
- احساس ضعف عمومی
- خستگی مداوم
- بی اشتهایی
- حالت تهوع
- اختلال در تنفس
- درد در بالا سمت راست شکم
- التهاب در کبد و بزرگ شدن آن
- ایجاد لکههای قهوهای روی پوست گردن و زیر بغل
تغذیه کبد چرب :
- اگر به کبد چرب مبتلا هستید، برای حفظ سلامت بدن خود سعی کنید تعداد وعدههای غذایی بیشتر اما با حجم کمتر داشته باشید.
- از مصرف چربیهای اشباع شده بپرهیزید و مصرف چربیها را محدود کنید.
- از مصرف شیرینیجات آماده و شیرین کنندههای مصنوعی خودداری کنید.
- رژیم غذایی سرشار از میوه و سبزیجات داشته باشید. از انواع توتها، خرما، انجیر، بروکلی، سیب، آووکادو، موز، پرتقال، کدو حلوایی و… استفاده کنید.
- بیشتر از پروتئینهای گیاهی، غذاهای دریایی و گوشت و مرغ بدون چربی و بوقلمون بدن پوست استفاده نمایید. سعی کنید نخودفرنگی، عدس، لوبیا و نخود را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
- از منابع غنی از امگا ۳ مانند ماهی سالمون، بذر کتان و … استفاده کنید.
- نوشیدن قهوه را در برنامه غذایی خود جای دهید. مصرف منظم قهوه باعث کاهش کلیت کبد میشود.
- تا حد امکان مصرف داروهای شیمیایی را با مشورت پزشک خود کاهش داده و یا قطع کنید.
- از غلات غنی مانند نان سبوسدار، برنج قهوهای، سبوس برنج قهوهای و جو دوسر استفاده نمایید.
- از چربیهای سالم مانند آجیل، آووکادو، دانههای مغذی و زیتون استفاده کنید. برای تفت دادن غذاها روغن زیتون و روغن کنجد توصیه میشود.
- از مصرف نوشیدنیهای انرژی زا، آبنبات، بستنی و آبمیوههای مصنوعی جداً خودداری کنید.
داروی کبد چرب در طب نوین :
در صورتی که بیماری کبد چرب در مراحل اولیه تشخیص داده شود، قابل درمان است. تغییر در سبک زندگی، پیروی از یک رژیم غذایی سالم، ورزش و فعالیت فیزیکی مفید در جلوگیری از پیشرفت این بیماری بسیار مؤثرند. همچنین کنترل بیماریهای زمینهای مانند دیابت و چربی خون نقش مهمی در پیشگیری و بهبود بیماری کبد چرب دارد. در حال حاضر هیچ درمان پزشکی تایید شدهای برای درمان بیماری کبد چرب غیرالکلی وجود ندارد. برخی از داروها، ویتامینها و مکملها میتوانند فشار اضافی بر کبد وارد کنند. اگر کبد چرب دارید قبل از مصرف هرگونه داروی بدون نسخه، ویتامینها و مکملها با پزشک خود مشورت کنید.
داروی کبد چرب در طب سنتی :
در طب سنتی با استفاده از خواص برخی گیاهان دارویی ترکیبات ارزشمندی بدست آمده که کبد چرب به وسیله آنها درمان میشود. عرقیات گیاهی خارشتر، کاسنی و شاه تره از جمله داروهای گیاهی موثر در درمان کبد چرب هستند. این گیاهان دارویی میزان کلسترول خون را کاهش داده و موجب پاکسازی سموم و مواد زائد از کبد و بدن میشود.
گیاه کاسنی؛ داروی کبد چرب :
گیاه کاسنی یکی از معروفترین و مؤثرترین داروی کبد چرب است. این گیاه طبعی سرد دارد و کبد را از سموم و مواد زائد پاکسازی میکند. گیاه کاسنی سرشار از ویتامینهای A، C و K است که برای درمان کبد چرب بسیار مفید هستند.
گیاه شاهتره؛ داروی کبد چرب :
یکی از گیاهان مؤثر در درمان کبد چرب که در طب سنتی مورد استفاده قرار میگیرد، شاهتره است. این گیاه طبعی سرد دارد و به کاهش حرارت کبد کمک میکند. شاهتره همچنین سرشار از آنتی اکسیدان بوده و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. ترکیب شاهتره و کاسنی یکی از بهترین راههای درمان کبد چرب است.
گیاه خارمریم؛ داروی کبد چرب :
خارمریم یک گیاه دارویی مؤثر برای از بین بردن چربی کبد است. این گیاه به درمان سلولهای آسیب دیده کبد کمک میکند. مصرف بیش از حد خارمریم باعث ایجاد سر درد، آلرژی، تهوع و استفراغ میشود.
در کنار اقدامات درمانی مناسب و استفاده از گیاهان دارویی موثر، داشتن سبک زندگی سالم، رژیم غذایی مناسب، دوری از استرس و فعالیت بدنی مناسب بصورت مداوم از جمله راههایی است که به بهبود و درمان کبد چرب کمک میکند. توجه داشته باشید که دوری از سبک زندگی سالم و موارد ذکر شده در بالا موجب برگشت بیماری کبد چرب و حتی بیماریهای دیگر میشود.
دمنوش مصفی خون و داروی کبد چرب :
دمنوش مصفی خون دکتربیز برای اولین بار در کشور با بهره گیری از دانش متخصصین طب سنتی و اساتید دانشگاه در حوزه تولید فرآوردههای طب سنتی و داروهای طبیعی تولید شده است. این دمنوشِ درمانی دارای مجوز رسمی سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی میباشد و در پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی تهیه و تولید گردیده است.
مواد تشکیل دهنده این دمنوش کاسنی و شاه تره است و موارد مصرف آن مصفی خون، محافظت کننده کبد و درمان کبد چرب میباشد.
معمولا کبد توسط عادات بد غذایی و سموم موجود در محیط آسیب دیده که در صورت ادامه یافتن منجر به هپاتیت و سیروز کبدی میشود. ترکیبات این دمنوش موجب افزایش ترشح صفرا شده و به عنوان پادزهری برای کبد آلوده عمل میکند.
برای اثر بخشی بیشتر این دمنوش آن را به همراه میوههای خانواده مرکبات، کلم بروکلی، چغندر، هویج، آووکادو، گردو، کلم و گل کلم استفاده کنید. از مصرف غذاهای سرخ شده، نمک زیاد، الکل، کربوهیدارتهای تصفیه شده و شیرین کنندههای مصنوعی بپرهیزید. ورزش و فعالیت مفید را در برنامه روزانه خود بگنجانید.
برای مشاهده اطلاعات بیشتر و تهیه دمنوش مصفی خون دکتر بیز اینجا کلیک کنی
اگر مایل به دنبال کردن صفحه اینستاگرام ما هستید اینجا کلیک کنید.
اگر خواندن این مقاله برای شما مفید بود، آن را از طریق آیکونهای زیر با دوستان خود نیز به اشتراک بگذارید و نظرتان را برای ما بنویسید.